Кемпінгові столи: як вибрати зручний та практичний варіант

Кемпінгові столи: як вибрати зручний та практичний варіант - Robinzon.ua

Кемпінгові столи: як вибрати зручний та практичний варіант

Вириваючись із задушливої квартири на природу, ми хочемо зберегти комфорт і на відпочинку. Причому, незалежно від того, чи буде ця довга подорож чи вилазка на один день. Якщо в планах релакс біля водойми, то не зайвим буде надувний матрац, на якому зручно розташуватися, позасмагати і поплавати. Але також необхідно подбати про місце для перекушування, щоб не сидіти на траві.

У багатьох випадках рятують меблі для кемпингу, завдяки якій легко розміститися в будь-яких умовах, щоб пообідати, а при необхідності - накрити цілий стіл різними стравами. І перше, про що думають нові туристи - це розкладний стіл.

Його конструкційні особливості дозволяють заощадити місце при транспортуванні і при цьому отримати зручні меблі для пікніка. Сьогодні кемпінгові столи купити не проблема — вони представлені в різних розмірах, формах, способах трансформації.

Зважаючи на широкий асортимент на ринку, виникає резонне питання: Як вибрати кемпінговий стіл, на що звернути увагу та які фактори врахувати. Адже кожен хоче отримати якісні туристичні меблі, які будуть служити не один похід. Відпочинок на природі повинен приносити радість та задоволення, і багато залежить від того, наскільки комфортним та міцним виявиться розкладний стіл.

Вибір кемпінгового столу: види та особливості

Зіткнувшись вперше із питанням вибору меблів для пікніка на природі, необхідно розібратися у нюансах. Існує маса моделей, що відрізняються багатьма характеристиками. Варто розпочати з базових понять про види таких столів.

Складні столи

Серед цих конструкцій передбачено два основні види:

  • конвертні - у складеному вигляді схожі на валізу, в якій ніжки складаються всередину. З переваг слід відзначити велику стільницю, а до недоліків відноситься громіздкість;
  • рейкові - ця кемпінгові меблі дуже компактна, легка, міститься у невеликий тубус. Але ці характеристики впливають на комфорт. Корисна площа невелика, ніжки тонкі, тому стіл розрахований на невелику вагу.

Складні кемпінгові столи найпопулярніші. Це пов'язано із зручністю перенесення, розкладання та невисокою вартістю. Нерідко в комплекті йдуть стільці складні туристичні, які розміщуються всередині валізи або тубуса. Їх часто купують у тривалі походи щоб не перевантажувати себе зайвою вагою.

Столи з розбірним каркасом

Це міцніші та надійніші моделі, але займатимуть чимало місця. Якщо ви вирушаєте на відпочинок в автомобілі, то приготуйте більше простору в багажнику. З хорошого - на такий стіл можна ставити багато страв, він витримує будь-який кулінарний достаток. Форма столу може бути будь-який, але найчастіше покупці обирають квадратний.

У конструкторські особливості такого столу входить стільниця, що відокремлюється, від каркаса. Опори також від'єднуються для компактності. Найчастіше це алюмінієва основа і стільниця з ДСП або пластику.

Столи-трансформери

Портативні столи для кемпінгу з трансформацією дозволяють регулювати висоту, розмір під певну кількість гостей. Механізми при цьому реалізуються різні - розсувні, поворотно-розкладні, з системою акробат та інші варіанти. Особливо зручні кемпінгові столи-трансформери з телескопічними ніжками, які є актуальними в умовах нерівного покриття на галявині, в лісі, біля річки.

Матеріали виготовлення для туристичних столів

Кемпінгові столи для походів виготовляються з різних матеріалів. Вибір залежить від того, чи є можливість перевезення конструкції в автомобілі, чи доведеться нести в руках.

Почнемо з найпростіших моделей, виготовлених із пластику. Такий стіл трансформер легкий за вагою, але витримує невеликі навантаження. З ним слід бути обережним, щоб не пошкодити чутливий до сколів матеріал.

Алюмінієві столи – приклад міцності та довговічності. Метал відрізняється легкістю, тому не стане тягарем у поході. Але варто врахувати, що без спеціального покриття він схильний до корозії, тож можливі температурні перепади можуть позначитися у ньому негативно.

Вироби з дерева виглядають естетично. Вони міцні, надійні, але вимогливі у догляді. Вага столу з дерева більше, ніж, наприклад, алюмінієвий, тому слід подбати про транспортування.

Меблі зі сталі демонструють довговічність, простота у догляді, очищення. Але з часом виникає та ж проблема корозії, тому слід стежити за станом столу і вчасно вживати заходів.

Якого розміру вибирати кемпінговий стіл

Відштовхуватись потрібно від кількості запланованих гостей. Наприклад, одній людині буде достатньо маленького столу на 60 см. Сім'ї з дітьми краще зупинитись на моделі розміром 150 см.

Щоб спростити транспортування, краще вибирати кемпінгові столи з розбірним каркасом таз алюмінію. Так ви отримаєте легку конструкцію, яка до того ж витримує високі навантаження.

Функціональність туристичного столика

Організація походу навіть на невеликий термін потребує уваги до кожної деталі. Багато хто бере з собою гамаки, крісла-трансформери, та забувають про облаштування місця для приготування та прийому їжі. Тим часом, навіть короткострокова вилазка має бути комфортною. Таке приладдя, як парасольки від сонця, гачки для одягу, підсклянники, підвісні полички, органайзери, здатні значно спростити розміщення продуктів, кухонного начиння, особистих речей.

Що ще слід врахувати при виборі портативного столу

Готуючись до походу, потрібно знати не тільки про те, як скласти намет, надути матрац, зібрати вудку. Важливо врахувати тип конструкції розкладного столу, щоб він був витривалим до різних умов експлуатації. Неприємно ж, коли накритий стіл перекинеться через порив вітру або нерівного ґрунту.

Важливу роль виконує навіть не сама стільниця, а опори. Вони відрізняються розташуванням:

  • паралельно поставлені ніжки менш стійкі, але компактніші при складанні;
  • хрестоподібні можуть заважати комфортному розміщенню за столом, зате найстійкіші;
  • телескопічні відмінно підлаштовуються під нерівне покриття, що зручно для встановлення будь-яких галявин.

Не варто забувати про максимальні навантаження. Більш витривалі дерев'яні та металеві вироби. Легкі кемпінгові столи із пластику та тканини менш міцні.

Догляд та обслуговування

Навіть найкращі кемпінгові столи потребують догляду. Під час використання може пролитися чай, сік, вода, сліди від чого варто відразу усувати. Якщо ви хочете, щоб ваш столик завжди виглядав охайним, але не бажаєте докладати до цього багато сил, краще звернути увагу на пластикові та металеві вироби. Дерев'яні стільниці доведеться відтирати інтенсивніше.

Пам'ятайте, корозія – ворог будь-якого металу. Якщо у меблів каркас виготовлений з алюмінію або сталі, потрібно стежити за їх станом. Краще зайвий раз протерти губкою з миючим засобом, ніж позбавлятися іржі глобальними методами. Тільки не використовуйте абразиви, щоб не пошкоджувати поверхню.

Коли столик не використовується, краще його зберігати у чохлі. Знайдіть місце без різких перепадів температури та надмірної вологості. Наприклад, домашня комора стане чудовим варіантом.

Що потрібно знати про безпеку та екологічність туристичних меблів

Активний відпочинок передбачає зміцнення здоров'я, покращення самопочуття. Буде нелогічно, якщо при цьому користуватися меблями та аксесуарами сумнівного походження та якості. Тому важливо при покупці звертати увагу на склад, компоненти, екологічність всіх комплектуючих. Щоб відпочинок став повноцінним, оточеним безпечним приладдям.

Сучасне виробництво має на меті скорочувати використання токсичної сировини. Екотренд набув світового значення. Йому слідують всі авторитетні бренди, тому краще вибирати товари відомих виробників.

Огляд популярних моделей

Щоб мати уявлення про те, яким має бути якісний стіл для кемпінгу, рекомендуємо ознайомитися з трьома топовими моделями, здобули успіх у багатьох країнах.

Ranger Rcase

Розкладний стіл з алюмінієвим каркасом та ДСП стільницею. Витримує до 40 кг, розмістить велику компанію. Особливістю є підвісні кишені внизу столу, які можна класти посуд, дрібні кухонні предмети.

У складеному вигляді модель має компактний розмір та вагу всього 7,5 кг. З недоліків варто відзначити стільницю з ДСП, яку потрібно берегти від вологи.

Canadian Camper CC-T402

Це повністю металева конструкція, включаючи стільницю з ламелей. Важить виріб 5,8 кг, тому його легко переносити до рук. Одна з ніжок регулюється по висоті, що зручно встановити на нерівній поверхні. З недоліків можна лише відзначити невелику нерівність стільниці за рахунок окремих ламелей.

Outwell Calgary M

Елегантний компактний стіл від датського виробника легко складається у невелику валізу. Під стільницею розміром 90х90 см є невеликий сітчастий відсік для дрібних аксесуарів. За столом легко поміститься 4 дорослі особи, а завдяки перемичкам, що посилюють, витривалість моделі зростає до 30 кг.

У цій конструкції складно знайти вади. Єдина небезпека – сильний поштовх збоку може спричинити падіння столика.

Що потрібно врахувати при виборі туристичного столу

Критерії вибору залежить від кількох чинників. Наприклад, подорожуєте ви пішки чи авто. У першому випадку слід звернути увагу на вагу та габарити, тоді як транспортування столу на автівці дає можливість купити потужнішу конструкцію.

Ще один важливий чинник – кількість людей. Скільки планується посадити людина за стіл. Великій родині знадобиться стіл розміром від 100-150 см, а одному рибалці буде достатньо мінімального параметра.

Матеріали підходять будь-які – пластик, тканина, дерево, полімери, метал. Все залежить від особистих переваг та виділеного бюджету.

Висновок

Вирушаючи на відпочинок, ми обмірковуємо безліч аспектів майбутньої подорожі. Читаємо про те, як вибрати рюкзак більш місткий, скласти оптимальний маршрут, вибрати найкращі меблі для кемпінгу. Кожна деталь має значення, щоб створити комфортну обстановку у віддалених від цивілізації умовах. Приділіть достатньо часу вивченню ринку, брендів, відгуків, щоб прийняти правильне рішення та купити кемпінговий стіл, що відповідає очікуванням.

FAQ: Часті питання

Що таке максимальне навантаження кемпінгового столу та чому це важливо?

Чим вищий цей параметр, тим міцніше та надійніше стіл. У такому разі на ньому можна розставити багато страв чи аксесуарів для відпочинку.

Який кемпінговий стіл личить для сімейного відпочинку з дітьми?

Для сім'ї варто вибрати стіл розміром не менше 150 см. Він має бути стійким, легко відмиватися від плям. Безпека матеріалів, відсутність гострих кутів мають первісне значення.

Як переконатися, що вибраний кемпінговий стіл легко транспортується та зберігається?

Все залежить від механізму складання та матеріалів виготовлення. Дерев'яний стіл більш чутливий до вологи та перепадів температури, тому для нього потрібно ретельніше вибирати місце зберігання.

Які додаткові аксесуари можуть бути корисними для кемпінгового столу?

Для практичності та зручності варто розглянути покупку таких аксесуарів, як підвісна полиця, парасолька від сонця, підсклянники, підставка для плити, органайзери.

Чи є рекомендації щодо вибору кемпінгового столу для різних типів подорожей (автотуризм, піші походи тощо)?

Вилазка на природу на один день з приїздом на автомобілі спрощує вибір туристичного столу. Можна купити модель із потужною конструкцією, міцною стільницею. Піший туризм вимагає ретельного вибору столика, щоб не перевантажувати себе зайвою вагою. Підійдуть тканинні та алюмінієві вироби.

Кемпінгові столи: як вибрати зручний та практичний варіант - 2 - Robinzon.ua