Поїздка без обмежень, або Як правильно обрати та зібрати валізу?

Поїздка без обмежень, або Як правильно обрати та зібрати валізу? - Robinzon.ua

Чим відрізняється домашній побут від побуту під час відпустки чи відрядження? В рідних пенатах варто лише простягнути руку, аби отримати потрібну річ. А от поза домівкою це неможливо. Ваш звичний комфортний простір, по суті, звужується до однієї валізи, яка має вмістити всі необхідні речі, і навіть більше. Тож Robinzon пропонує декілька порад, які зроблять збори в дорогу простими, а саму мандрівку – комфортною та безтурботною.

Йдемо за списком

Як банально не звучало б, та найпростіший спосіб швидко зібрати необхідні речі і нічого не забути – скласти список. Склали? Чудово. А тепер ще раз передивіться його і викресліть зайве. Під зайвим маємо на увазі те, без чого можна обійтися або купити на місці. Або речі, які дублюють функціонал одна одної. Насамкінець, перегляньте те, що отримали, і подумайте, чи можна замінити якісь речі на більш компактні.

Крім того, збираючись кудись, ми вже більш-менш уявляємо, як будемо проводити свій час. Тому гарна ідея – початково розсортувати одяг по комплектах. Так ви уникнете імовірності взяти зайве і не витрачатимете дорогоцінний час на думки, що одягнути.

Вибір «супутника»

Не менш важливо обрати оптимальну валізу речей. Відразу скажемо: універсального «рецепту» немає – адже все залежить від дальності поїздки, її мети та виду транспорту. Однак декілька рекомендацій для комфортної подорожі все ж є.

Не женіться за розміром. Якщо намічається коротке відрядження чи вікенд за містом, оберіть компактну валізу. Краще віддати перевагу моделям меншого об’єму, проте із функцією розширення, якою можна скористатися за потреби. Іншими словами, валіза має бути співвідносна з кількістю речей, яка вам потрібна.

Зверніть увагу на організацію внутрішнього простору – відділи, окремі кишені тощо. Якщо часто подорожуєте по роботі, найкраще відразу обирати валізи із відділенням для ноутбука.

Якість та міцність матеріалу – запорука довгої та вірної служби будь-якої валізи. А зважаючи на постійний контакт із зовнішнім середовищем, бажано, щоб вона була ще й проста в догляді та зносостійка.

Що ж до цілісності та безпеки вмісту валізи, то тут якнайкраще покластися на кодові TSA-замки.

Мистецтво пакування

Відокремте речі, що можуть знадобитися вам найближчим часом або в яких потреба виникає регулярно – гребінець, косметичка, за потреби, ліки, легка вітрівка тощо. Їх доцільно розмістити в кишенях валізи або в її основному відсіку, проте поверх інших речей. Одразу застерігаємо, що речі на кшталт документів, грошей та квитків пакувати в загальну валізу небажано – найліпше, якщо вони завжди будуть при вас.

Низ валізи – найкраще місце для взуття та теплих чи важких речей. До речі, якщо простір дуже обмежений, ваше взуття може стати чудовим вмістилищем для декількох пар шкарпеток. Взуття також можна розмістити й вертикально.

Щоб легкий одяг – штани, футболки, спідниці та сукні – не зім’ялися, їх найкраще скручувати рулонами і вкладати не один поверх одного, а розміщувати вертикально. Светри та інші об’ємні речі також скручують і фіксують гумкою або упаковують в спеціальні чохли чи вакуумні пакети. Це дозволяє максимально компактно розмістити все необхідне і зберегти його презентабельний вигляд.

Мандри з сім’єю

Окреме питання – родинна мандрівка з дітьми. Адже вони вимагають підвищеної турботи та мають набагато більше потреб, ніж доросла людина. Наша порада – не заощаджуйте на комфорті вашої дитини. Адже враження від мандрівки залишаться з нею на все життя. І чи будуть вони щасливими, чи ні – залежить саме від вас.

Для такого випадку до валізи можна додати компактну дорожню сумку. Якщо йдеться про найменший вік, в неї вмістяться всі дитячі речі – одяг, іграшки, засоби гігієни тощо. І вам не доведеться довго шукати потрібну річ серед спільного багажу. Якщо ж дитина вже більш-менш доросла, вона буде лише рада можливості самостійно попіклуватися про власний багаж.

Крім того, додаткова сумка – це можливість взяти з собою все необхідне в якості ручної поклажі, якщо ви подорожуєте літаком чи поїздом.

Обрати все необхідне для комфортних переміщень та яскравих вражень від них в Києві та по всій Україні вам завжди допоможе Robinzon. Якщо маєте запитання чи потребуєте консультації, звертайтесь.

Поїздка без обмежень, або Як правильно обрати та зібрати валізу? - 2 - Robinzon.ua